Een heerlijk stamppot recept: zuurkoolstamppot

Print recept Print recept
categorie: Stamppot • belangrijkste ingrediënten: , , , , ,

Een echte herfstdag: regenachtig, wat grijzig en geen wind. Wat is er dan lekkerder dan een heerlijke stampot zuurkool! In dit recept maken we zuurkoolstamppot met een twist, we voegen namelijk stoofpeertjes aan deze stamppot toe!

Ingrediënten voor dit zuurkool recept

  • doosje spekjes
  • 800 gram zuurkool
  • kilo aardappelen (kruimig) geschild
  • 8 stoofperen
  • basterdsuiker
  • appelstroop
  • kaneel
  • scheutje melk
  • klont boter
  • peper / zout

Bereidingswijze van deze stamppot

Schil de peren en snijd deze in stukjes. Schil ook de aardappelen en snijd deze in stukjes.

Bak de spekjes uit. Als de spekjes knapperig zijn voeg dan een klont boter toe. Doe drie eetlepels basterdsuiker en twee eetlepels appelstroop in de pan. Voeg de peren blokjes toe en roer het heel goed door. Doe de zuurkool erbij, met vocht. Voeg ook het kaneel toe. Laat dit een halfuur stoven en doe zo nodig af en toe wat water in de pan.

Kook in een andere pan de aardappels gaar.

Giet de aardappels af. Schiet ook het zuurkool mengsel door een vergiet en vang het vocht op. Stamp de aardappels. Doe er een scheutje melk bij, en ook wat vocht van de zuurkool. Als de aardappels lekker smeuïg te zijn voeg dan de zuurkool toe en stamp alles door elkaar.

Eet smakelijk!