Wintersoep van Kastanjes

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Soep, Vegetarisch, Voorgerecht • belangrijkste ingrediënten: , ,

Deze heerlijke winterkost-recepten soep is zeer geschikt voor het najaar en de winterperiode. Kastanjes zijn prima te vinden in de bossen of anders bij de plaatselijke groenteman of buurtsuper. Het leuke aan kastanje soep is dat het ontzettend lekker is maar dat bijna niemand het kent. Het verrassingseffect is dus erg groot!

Ingrediënten voor kastanjesoep

    Voor 4 personen

  • 500 gram gepelde kastanjes
  • 3 rode uien
  • olijfolie
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 3 stuks prei
  • 2 selderij stengels
  • peper en zout

Benodigd keukengerei

  • Vergiet
  • Groentemes klein
  • Groentemes groot
  • Koekepan
  • Soeppan
  • Keukenmachine of blender

Bereidingswijze voor

We beginnen met het het in fijne stukjes snijden van alle groenten. Vervolgens alle groente in een ruime pan fruiten met olijfolie. Ook de knoflook fruiten we mee in een beetje olijfolie.
Voeg vervolgens zoveel water toe dat de groenten enkele centimeters onder water staan. Laat dit geheel nu ruim 1 uur op een laag pitje koken tot er een mooie bouillon is ontstaan.
Splits nu de groenten en het vocht met een vergiet en voeg ruim peper en zout aan het vocht toe.
Rooster vervolgens de kastanjes in de koekenpan en kook ze daarna in de bouillon tot ze zacht en gaar zijn. Pureer de kastanjes vervolgens tot deze fijn is en vermeng het met de bouillon waarin de kastanjes eerder zijn gekookt. Voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg uiteindelijk alles samen in een soeppan en breng het geheel met voldoende water weer aan de kook en zorg dat de soep lekker stevig wordt. Serveer met een paar sneetjes geroosterd brood met kruidenboter!

Eet smakelijk!