Winterse Bolognese

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht • belangrijkste ingrediënten: , , ,

Bij deze een eigen recept van het Winterkost team. Makkelijk voor op maandag of dinsdag en we komen hiermee ook tegemoet aan de “weg met de potjes cultuur”. Wij hebben een traditioneel recept voor bolognesesaus ontwikkeld. Lekker met pasta (logisch) en bovendien is het recept goed geschikt om in te vriezen. Zo heeft u een mooie hoeveelheid saus in de vriezer.

Ingrediënten voor deze winterse bolognese

Voor een volle pan
- 500 gram rundergehakt
- 1 verse worst
- 2 uien
- 5-6 grote winterwortelen
- 1 struik bleekselderij
- 1 dl bouillon
- scheut rode wijn
- 3-4 blikjes met tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- zout, peper, boter, olijfolie, suiker

Benodigd keukengerei

2 pannen

Bereidingswijze voor deze bolognesesaus

Doe een klont boter in een pan en voeg hierbij het gehakt en bak dit bruin.

Snijd ondertussen de wortel in kleine blokjes, de ui in stukjes en ook de bleekselderij in reepjes. Doe in de tweede pan een flinke scheut olijfolie en bak de groentes gaar (ongeveer 15 minuten).

Als het gehakt gaar is, doe dan het worstvlees erbij. Dus zonder het omhulsel (darm).

Doe een lekkere scheut rode wijn bij het gehakt en de worst. Breng ook op smaak met zout en peper.

Doe dan het vlees bij de groenten. Voeg ook tomatenpuree, tomatenblokjes en een eetlepel suiker toe. Breng aan de kook en laat de saus ongeveer 1,5 tot 2 uur doorkoken op laag vuur.

Heerlijk met pasta en parmezaanse kaas. Ook is de saus goed in te vriezen tot 6 maanden.