Winters stoofvlees

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht • belangrijkste ingrediënten: , , , ,

Het regent en waait weer flink buiten. Typisch van dat weer om lekker binnen te zijn. Vandaag een lekker recept voor winters stoofvlees. Je hebt wel even de tijd nodig om het lekker te laten garen. Het resultaat is stoofvlees om de vingers bij af te likken! Lekker bij stamppot boerenkool, of met aardappels en rode kool of spruiten.

Ingredienten voor dit winters gerecht

  • 1 kilo stoofvlees
  • 4 uien
  • 4 tenen knoflook
  • klont boter
  • bloem
  • 1 flesje trappist (dubbel)
  • basterd suiker
  • kalfsfond
  • laurier
  • jeneverbessen
  • thijm

Zo maak je winters stoofvlees

Snijd het vlees in blokjes en strooi er peper en zout overheen. Smelt een klont boter en braad het vlees aan.

Haal het vlees uit de pan, voeg nog een klont boter toe en bak de ui en knoflook aan. Voeg 4 eetlepels suiker toe in de pan en laat dit even carameliseren (niet aanbranden).

Doe het vlees weer in de pan en bestrooi het met wat bloem. Voeg langzaam het bier en de fond toe. Zorg dat het vlees net onder staat (vul eventueel aan met wat water). Doe laurier (2-3 blaadjes), jeneverbessen (5-10) en thijm (eetlepel) bij het mengsel (eventueel nog een kruidnagel) en laat het minimaal 2 uur sudderen.

Eet smakelijk!