Wildzwijn ‘au chutney’

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: ,

In samenwerking met Wildplaza.com presenteren wij elke dag in december een verrassend recept met wild. Dit is het twintigste recept uit de reeks.

Ingrediënten voor wildzwijn ‘au chutney’

Voor 4 personen
- 4 wildzwijnfilets à 120 g
- 50 g boter
- 225 g grapefruitmarmelade
- 120 g mango-chutney
- 1/8 liter citroensap (vers)
- snufje cayennepeper
- 8 bigarreaux (gekonfijte kersen/franse vruchtjes)
- zout, peper

Benodigd keukengerei

Keukenmachine, pan, braadpan

Bereidingswijze wildzwijn ‘au chutney’

Maak een fijne puree van de marmelade, de chutneysaus, het citroensap en de cayennepeper. Houd ze lauwwarm. Wrijf het vlees in met zout en peper, bak ze aan beide kanten bruin en gaar in de boter.

Serveer ze zo heet mogelijk. Geef er de chutneysaus apart bij, samen met aardappelpuree, spruitjes, kastanjepuree en bessengelei.