Wildpastei van Hert

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Kerst recept, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: , ,

In samenwerking met Wildplaza.com presenteren wij elke dag in december een verrassend recept met wild. Dit is het negende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor wildpastei van hert

Voor 4 personen
- 1 pakje kant-enklaar diepvries bladerdeeg
- 1 kg poulet van damhert (verkrijgbaar bij de poelier)
- 250 g gemengde paddestoelen
- 2 grote rode uien in achten gesneden
- 2 laurierbladeren
- 1 el tomatenpuree
- 1 flesje Guinness bier
- ½ l groentebouillon
- 1 glas rode wijn
- boter
- bloem
- melk of geklutst ei

Benodigd keukengerei

Pan met dikke bodem, braadpan, oven, ovenschaal

Bereidingswijze wildpastei van hert

Peper en zout het vlees en haal het door de bloem. Schud de overtollige bloem er af. Smelt boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de uien glazig. Voeg het vlees toe. Braad het zachtjes aan totdat het lichtbruin van kleur is. Doe ook laurier, tomatenpuree, bier en wijn erbij en kook het geheel in tot de helft. Dan gaat de groentebouillon erbij. Laat het vlees zachtjes sudderen totdat het gaar is. Dat duurt circa 1½ uur.

Bak in een andere pan de paddestoelen bruin aan in hete boter. Meng de paddenstoelen door het vlees. Breng het geheel over in een ovenschaal. Laat deze eventueel een nacht afgedekt in de koelkast staan om de smaak te laten ontwikkelen.

Laat het bladerdeeg ontdooien. Bedek de schotel met de plakjes deeg. Knip het eventueel wat bij, zodat het gerecht regelmatig bedekt is. Prik hier en daar wat gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg met melk of geklutst ei. Bak de pastei af in een voorverwarmde oven van 185°C in ongeveer 1½ uur.

Dien op met gepofte aardappel met een dot crème fraiche met bieslook.

© Jaap Vissering