Wilde Gans met Kersensaus

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht, Kerst recept, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: , , , , ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het eenentwintigste recept uit de reeks.

Ingrediënten voor wilde gans met kersensaus

Voor 4 personen
- 1 wilde gans
- 1 pot kersen op sap
- 2 dl rode port of bessenlikeur
- 1 tl kaneel
- 8 el rode bessenjam of -gelei
- 1 ui
- 4 worteltjes
- 1 tl tijm
- 1 tl laurierpoeder
- Peterselie
- 1 dl bouillon
- 1 dl rode wijn
- 150 g boter of margarine
- zout en peper

Benodigd keukengerei

Braadslede, oven

Bereidingswijze wilde gans met kersensaus

Bestrooi de gans aan de binnen- en buitenkant met zout en peper. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de gans rondom bruin. Voeg de gehakte ui, de kleingesneden worteltjes, de tijm, de laurier, de peterselie, de bouillon en de wijn toe en plaats de gans in een voorverwarmde oven (225ºC), gedurende 10 minuten en daarna op 180º C, gedurende ± 80 minuten. Keer de gans regelmatig en bedruip deze met het braadvocht. Verwarm de kersen op sap met de port en de kaneel en laat dit inkoken tot de helft. Voeg de jam toe en bind eventueel bij met aangemengd aardappelmeel tot een saus. Neem de gans uit de oven, leg deze op een verwarmde schaal en giet er een weinig kersensaus overheen. Voeg de overige saus toe aan het braadvocht en roer de aanbaksels los.