Wild Zwijn Stoofschotel

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Kerst recept, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: , , , , ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het twintigste recept uit de reeks.

Ingrediënten voor wild zwijn stoofschotel

Voor 4 personen
- 800 g wild zwijnsvlees om te stoven
- 4 el bloem
- ½ el wildkruiden
- 50 g boter of margarine
- 2 el olie
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook of sap
- 2 dl wildfond
- 2 dl rode wijn
- 1 el mosterd
- 2 sneetjes ontbijtkoek
- peper

Benodigd keukengerei

Stoofpan

Bereidingswijze wild zwijn stoofschotel

Snijd het wildzwijnsvlees met het mes in grove stukken van ca. 4 cm. Bestrooi dit met een mengsel van de bloem en de kruiden. Verwarm de boter met de olie in de pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de gehakte uien, de knoflook, de fond, de wijn, de mosterd, de koek in blokjes toe en sluit de pan. Stoof dit gedurende 2 uur en maak de saus op smaak af met peper. Serveer erbij gebakken kastanjechampignons, gestoofde witte kool en gekookte rijst of pasta vermengd met fijngeknipte peterselie.