Wild Zwijn Stoofschotel

Print recept Print recept
categorie: Eenpansgerecht, Hoofdgerecht, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: , ,

Namens het Team van Winterkost wensen we u en uw naasten alle goeds voor 2012! Wij hopen op een culinair en smakelijk jaar (en we hopen ook dat er eindelijk winter gaat komen). Van Bloem kregen we dit lekkere recept opgestuurd en dat hebben we nu -na proefkoken- geplaatst. Onze families waren enthousiast, hopelijk u ook! Bloem heeft het recept op gevoel gemaakt, en wij ook, de ingrediënten zijn wat ons betreft dus “bij benadering”.

Ingrediënten voor wildzwijn stoofschotel

Voor 4 personen
- ongeveer 1 – 1,5 kilo wildzijn (bv. poulet)
- spekreepjes
- verse tijm
- sjalotten
- vieux
- ongeveer 10 jeneverbessen
- 0,5 – 1 fles gluhwein
- pot runderfond
- roomboter, bloem, peper, zout
- (eveentueel groentes zoals peen, bleekselderij, kastagnes).

Benodigd keukengerei

braadpan, oven

Bereidingswijze wildzwijn stoofschotel

In olie en boter vlees portie gewijs aangebraden. Op het einde van elke portie klein scheutje vieux gieten en laten verdampen.

Laatste portie vlees uit de pan halen en spekjes en sjalotjes in het braadvet doen. Lichtbruin laten kleuren en wat bloem erover strooien. Dan in gedeeltes de Glühwein erbij en daarna de gelei-achtige fond. Zout en peper erover. Tijm en jeneverbessen erbij. Even pruttelen en dan het (beetje afgekoelde) vlees erbij. Weer tegen de kook en in de oven (hete lucht en voorverwarmd) op 140 graden. Indien u geen oven heeft, gewoon op een klein pitje laten pruttelen.

2-3 uur laten staan in de oven of op een klein pitje.

(eventueel afbinden, een uur voor tijd, met een plak ontbijtkoek en/of een witte boterham besmeerd met mosterd).

Eet smakelijk!