Verrassende Stamppot met Tuinbonen, Paprika en Chorizo

Print recept Print recept
categorie: Eenpansgerecht, Hoofdgerecht, Stamppot • belangrijkste ingrediënten: , , , ,

Allereerst natuurlijk de beste wensen en een smakelijk en winters 2011 gewenst! Wij wensen iedereen veel smakelijke recepten toe! We beginnen het jaar met een verrassende stamppot die wij zelf erg lekker hebben gegeten op oudejaarsavond. Verrassend omdat je deze ingrediënten niet bij elkaar in een stamppot zou verwachten, maar erg lekker. Er hoeft geen vlees meer bij, want er zit al worst door.

Ingrediënten voor deze verrassende stamppot

    Voor 4 personen

  • 1 kilo aardappelen
  • 1,5 chorizoworst (verpakt, dus niet vers)
  • 400 gram tuinbonen uit vriezer
  • 2 rode paprika’s
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • klont roomboter
  • scheutje melk of room
  • peper, zout

Benodigd keukengerei

  • grote pan
  • knoflookpers
  • stamper

Bereidingswijze voor deze verrassende stamppot

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout.

Haal het vliesje van de chorizoworst en snijd de worsten in blokjes. Bak ze op laag vuur zodat het vet niet meer zichtbaar is (duurt ongeveer 5-7 minuten). Giet de blokjes af en zet ze even apart.

Snijdt de paprika’s in reepjes en bak deze in een beetje vet van de worst op laag vuur. Voeg bij het bakken het paprikapoeder, uitgeperste knoflook en rozemarijn toe.

Kook in een andere pan de tuinbonen volgens recept op de verpakking. Niet te gaar (liever net iets te kort).

Giet de aardappels af en stamp de aardappels met boter en melk (of room) tot puree. Doe de worstblokjes erbij en roer alles door elkaar. Voeg dan de paprika’s en de tuinbonen toe en roer (niet stampen!) alles tot een stamppot.

Lekker met een glas melk.

Eet smakelijk!