Traditionele Hongaarse Szekeler Goulash

Print recept Print recept
categorie: Eenpansgerecht, Hoofdgerecht • belangrijkste ingrediënten: , , ,

Dit heerlijke recept kregen we opgestuurd via de mail, dankjewel kok Frans. Na het zelf uitgeprobeerd te hebben staan we erop het met jullie te delen. Een erg lekker en winters recept. Wat ons betreft kan de winter niet lang genoeg duren!

Ingrediënten voor deze traditionele goulash

    Voor 4 personen

  • 500 gram varkensprocureur in stukken
  • Klont boter
  • 4 uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 eetlepels paprikapoeder, mild
  • 1 theelepel paprikapoeder, scherp
  • ½ liter vleesbouillon
  • 1 pak (wijn)zuurkool
  • 1/8 liter zure room
  • Zout, peper

Benodigd keukengerei

  • Snijplank + messen
  • Stoofpan

Bereidingswijze voor deze goulash

Bak het vlees in porties bruin in boter en haal het uit de pan. Bak de uien met de uitgeperste knoflook bruin, bak de paprika even mee en doe het vlees er weer bij.

Strooi de milde paprikapoeder erover en blus met de bouillon (vlees moet net onder staan). Laat dit op laag vuur ruim ½ uur zachtjes stoven.

Doe de goed uitgeknepen zuurkool erbij en voeg het scherpe paprikapoeder toe. Laat alles nog eens 30 à 40 minuten zachtjes stoven.

Voeg aan het eind de zure room toe en maak af met peper en zout.

Lekker met aardappelpuree of rijst.

Eet smakelijk!