Tongstrelend dessert; Sabayon

Print recept Print recept
categorie: Nagerecht • belangrijkste ingrediënten: , , ,

Na een winterse maaltijd hoort een tongstrelend dessert. Dit recept doet het prima na een lange maaltijd. De sabayon kun je goed serveren met vers fruit of met cantuccini (Italiaanse harde koekjes). Een zoete dessertwijn kan hier goed bij passen. Liefhebbers die wat zoeters willen drinken kiezen voor een port of sherry PX. Onze favoriet is echter een moscato d’asti.

Ingrediënten voor dit tongstrelend dessert

  • 4 eierdooiers
  • 4 eetlepels suiker (afgestreken)
  • 2 eetlepels marsala (Floriovo, Italiaanse likeurwijn)
  • 2 eetlepels droge witte wijn

Bereidingswijze van dit sublieme dessert

Verwarm een ruime pan water tot net onder het kookpunt. Hou het water zo op een zacht vuur. Doe de eierdooiers, de suiker, de marsala en de witte wijn in een ruime steelpan.

Zet de steelpan in het water en klop krachtig. Als het mengsel dik en luchtig wordt, haalt u de steelpan uit het water. Blijf even kloppen, zodat de onderkant niet aankoekt. Giet de sabayon in wijnglazen of coupes en dien onmiddellijk op. Als je de sabayon laat rusten, gaat het schiften.

Als je de sabayon serveert met fruit laat dit zich leuk opdienen in een champagneglas waarin je onderin het fruit doet en daarover heen de sabayon. Kies altijd voor seizoensfruit. Zacht fruit (aardbeien, frambozen, perzik) zijn onze favoriete combi’s.

Geniet!