Tiramisu

Print recept Print recept
categorie: Nagerecht • belangrijkste ingrediënten: , , , , ,

Nog een lekker winters toetje; tiramisu. Van tiramisu kun je erg blij worden, dit is namelijk ook de letterlijke vertaling uit het Italiaans (“beur me op”). Aan tiramisu worden ook helende krachten toegeschreven. Vroeger werd dit recept dan ook gebruikt voor zieken. Nu is het gewoon erg lekker! Het is trouwens het lekkerst om het de dag van tevoren te bereiden, in ieder geval moet het 2 uur opstijven in de koelkast, schuur of kelder. Smullen maar! Een perfect gerecht om je Valentijn lekker te verrassen.

Ingrediënten voor tiramisu

    Voor 4 personen

  • 1 pak lange vingers
  • 3 kopjes espresso (anders 1 mok sterke koffie)
  • 2 kopjes amaretto
  • 4 eierdooiers
  • 50 gram poedersuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 500 gram mascarpone
  • Cacaopoeder

Benodigd keukengerei

  • Koffie machine
  • Ovenschaal
  • Mixer

Bereidingswijze voor deze tiramisu

Zet de espresso (of koffie) en laat deze afkoelen.

Mix de eierdooiers met alle suiker en 1 kopje amaretto tot een mooi schuim. Mix er dan de mascarpone door (beetje bij beetje).

Doe de koffie in een diep bord en doe er 1 kopje amaretto bij.

Pak een glazen (oven)schaal. Doop de lange vingers door de koffie en maak zo een laag in de schaal. Bedek dit vervolgens met een laag mascarponemoes (ongeveer de helft van alle moes). Maak dan weer een laag lange vingers, en tot slot weer een laag mascarpone.

Strooi tot slot een laagje cacao over de tiramisu. Het is ook leuk om uit karton een vormpje te knippen (bv. 25 voor een verjaardag, of een hartje voor je Valentijn) en dan te strooien.

Dek af met folie en laat opstijven in de koelkast (minstens 2 uur, maar langer is beter).

Eet smakelijk!