Struisvogelbiefstuk met Pepersaus

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten:

We lopen nu al een beetje vooruit op koning winter maar hebben een nieuwe categorie voor het winterseizoen 2011-2012: Gevogelte.
In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. We beginnen met een heerlijke Struisvogelbiefstuk met Pepersaus

Ingrediënten voor struisvogelbiefstuk met pepersaus

Voor 4 personen
- 4 struisvogelbiefstukjes
- 30 g boter of margarine
- 1 eetlepel olie
- 150 g zachte kaas met peper
- 4 eetlepels vruchtensap of water
- 1 eetlepel roze peperbessen
- zout.

Benodigd keukengerei

Koekenpan, pan, oven, aluminiumfolie

Bereidingswijze voor Struisvogelbiefstuk met pepersaus

Neem de biefstukjes 10 minuten vóór de bereiding uit de koelkast. Verwarm de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de biefstukjes aan beide zijden goudbruin. Neem de biefstukjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie of in de oven. Roer de kaas door het bakvet en voeg het sap en de bessen toe. Laat dit even inkoken. Verwarm de biefstukjes nog even in de saus en maak dit op smaak met zout. Serveer ze dan direct met gekookte bloemkool, tutti frutti en gekookte groene tagliatelle (pasta).