Stoofperen Zonder Alcohol

Print recept Print recept
categorie: Bijgerecht, Kerst recept, Nagerecht, Vegetarisch • belangrijkste ingrediënten:

Laten we voorop stellen dat veel winterkost uitstekend gepaard gaat met een lekker drankje. In onze optiek zijn mensen die wel een slokje lusten gezellig (net zoals auto’s die wel een slokje lusten ook onze voorkeur hebben ten opzichte van al het nieuwe hybride en electrische spul), maar soms is het noodzakelijk om alcoholvrij te koken. Wellicht heeft u zich voorgenomen om in het nieuwe jaar minder te drinken, bent u zwanger of wilt u een gerecht maken waar ook de kleintjes van kunnen smullen. Dat laatste argument is de reden waarom wij op zoek gingen naar de lekkerste stoofperen, zonder alcohol. En dit is ons succesrecept. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor deze alcoholvrije stoofperen

Voor 4 personen
- 1 kilo stoofperen
- rode limonadesiroop fruit (hoog gehalte fruit, er zijn goede te vinden in het biologische schap in de supermarkt)
- 2 kaneelstokjes
- ongeveer 100 gram witte basterdsuiker
- 1 builtje met gluhwein-kruiden (te koop bij de koffie-speciaalzaak of luxere kookwinkel)

Benodigd keukengerei

pan

Bereidingswijze voor deze stoofpeertjes zonder alcohol

Schil de stoofperen en laat het steeltje zitten.

Zet alle stoofperen in de pan met de steeltjes naar boven.

Voeg een flinke scheut limonadesiroop toe, de kruiden, de suiker en zet de peren onder water. De steeltjes mogen boven het water uitsteken.

Kook de stoofperen ongeveer 4 uur.

Opdienen met iets kouds (bv ijs). Je kunt overigens altijd een scheut likeur (Grand Marnier, Cointreau) door de peren doen voor de liefhebbers.

Eet smakelijk!