Stamppot Rucola met Zongedroogde Tomaatjes en Olijven

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Stamppot, Vegetarisch

Vandaag zijn de eerste sneeuwvlokken weer neergedwarreld in onze koude kikkerlandje en kunnen we spreken van echt winters weer. Bij zo’n weertype past ‘s avonds stevige kost zoals deze heerlijke stamppot rucola met zongedroogde tomaatjes en olijven. Het leuke aan dit gerecht is, dat het een combinatie is van Hollandse winterkost alsmede ingrediënten uit de zuid Europese keuken!

Ingrediënten voor rucola stamppot

    Voor 4 personen

  • 1 kg kruimig kokende aardappels
  • 1 klont boter
  • 1,5 dl melk
  • zout, peper en nootmuskaat
  • 80 gram rucola
  • 10 zwarte olijven ontpit
  • 10 partjes zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook

Benodigd keukengerei

  • Schilmesje
  • Aardappel stamper
  • klein keukenmes

Bereidingswijze voor stamppot rucola

Nadat de aardappelen netjes geschild zijn, deze in 20 minuten gaarkoken. Ondertussen de rucola goed wassen en drogen. Afhankelijk van de bladgrootte in 2-en of 3-en snijden. Vervolgens de gedroogde tomaten en de olijven in kleine stukjes snijden met het keukenmes en de knoflook versnipperen.
Als de aardappels gaar zijn -even prikken met een vork- deze afgieten en op laag vuurtje even opschudden om te drogen.

Het is aan te bevelen de melk en boter samen met de knoflook even te verwarmen en dan door de aardappels te mengen met de stamper. Daarna de rucola, tomaat en olijven door de stamppot mengen en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

tip: Lekker te combineren met slavinken!

Eet smakelijk!