Stamppot Andijvie met Banaan

Print recept Print recept
categorie: Eenpansgerecht, Hoofdgerecht, Stamppot • belangrijkste ingrediënten: , , ,

Van Nancy kregen dit recept opgestuurd. Het lijkt een vreemd recept met banaan in een hartig recept, maar niets is minder waar. Dit gerecht is heerijk! Echte winterkost die u positief zal verrassen. Eet smakelijk!

Tijdelijk hebben we geen invulformulier, maar u kunt uw lekkere winterse recepten mailen naar recept@winterkost-recepten.nl.

Ingrediënten voor deze stamppot andijvie met banaan

Voor 4 personen
- 750 gram aardappelen
- 1 kilo andijvie
- 500 gram rundergehakt
- 3-4 bananen
- zout, peper, gehaktkruiden
- braadboter

Benodigd keukengerei

Grote pan, stamppot stamper, mes

Bereidingswijze voor deze andijvie stamppot

Maak het gehakt rul in de pan en kruid het met gehaktkruiden, peper, en eventueel zout.

Schil en kook de aardappels. Stamp de aardappels met het gehakt (inclusief vet). Voeg eventueel nog wat melk, boter of een ei toe. Was en snijd de andijvie en roer deze door de stamppot.

De bananen in de lengte doorsnijden en op de stampot leggen. Even laten doorwarmen zodat de bananen wat zacht worden. En door dan alles door elkaar.

Er hoeft geen vlees bij geserveerd te worden, want er zit al gehakt door de stamppot. Heeft u daar wel zin in, bak dan een worstje, blinde vink, of slavink.