Recept voor warme chocolademelk

Print recept Print recept
categorie: Algemeen • belangrijkste ingrediënten: , ,

Winterkostliefhebber Rene de Zeeuw stuurde een belangrijk recept in dat nog ontbrak op ons recepten blog: recept voor romige warme chocolademelk! We hebben het recept net bereid en, inderdaad, dit is zoals deze winter drank hoort te smaken: vol en romig!

Ingrediënten voor warme chocolademelk

    Voor 1 mok

  • 1 deciliter magere houdbare melk
  • 2 theelepel cacao
  • 2 theelepels suiker
  • Een royale scheut ongeklopte (houdbare slag)room
  • Heet water

Benodigd keukengerei

  • Melkopschuimer/ mini garde

Bereidingswijze voor warme chocolademelk

We beginnen met de melk. Kook de melk in een pannetje of doe deze gelijk in de mok en breng aan de kook met behulp van een magnetron. Klop daarna de melk schuimig met een melkschuimertje of een mini-garde.
Voeg 1 a 2 theelepel cacao (bij voorkeur Droste of gelijkwaardig), 2 theelepels suiker en een flinke scheut room toe. Klop het geheel vervolgens goed en lang door elkaar.
Vul de mok verder aan met heet water en roer nog een keer goed door.

Direct serveren., heerlijk met een stuk (banket bakkers) speculaas! Mmm!