Recept voor een frisse zuurkoolschotel

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Ovenschotel • belangrijkste ingrediënten: , , ,

Met zuurkool kun je heerlijk variëren (zie ook het recept met zuurkool en stoofpeertjes). Dit recept is echter wat meer traditioneel. Toch geven we een leuke twist aan de zuurkoolschotel, we bedekken deze met een frisse saus van yoghurt en slagroom. Voor het traditionele element: ham en kaas!

Ingrediënten voor deze zuurkoolschotel

    Voor 4 personen

  • 600 gram zuurkool
  • 8 plakken gekookte ham
  • 200 ml yoghurt
  • 100 ml slagroom
  • geraspte kaas
  • aardappelpuree

Zo maak je deze lekker frisse zuurkoolschotel

Maak de aardappelpuree (aardappels schillen, koken, mixen met klont roomboter,  scheut melk, 1 rauw ei, en nootmuskaat).

Zuurkool gaar koken. Ondertussen slagroom kloppen (zonder suiker) en daarna de yoghurt erdoor mengen.

In ovenschaal aardappelpuree doen, hierop de zuurkool gerold in de ham leggen. Bedekken met sausje van yoghurt(slagroom) gemengd met kaas en peper en zout

20 minuten in de oven (180 graden) totdat er een mooi bruin korstje is ontstaan.

Eet smakelijk!