Rauwe Andijvie Stamppot met Spekjes

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Stamppot • belangrijkste ingrediënten: , , ,

Of is het toch stamppot rauwe andijvie? Nouja, wat maakt het uit, dit lekkere recept moet er inderdaad bij. Nog niet zelf gemaakt, maar we vertrouwen Maaike wel met deze suggestie. Bedankt voor het insturen! Ook bedankt voor de tips en suggesties die we doorgestuurd kregen voor de website. We gaan de komende periode aan de slag om de site nog beter te maken. Genoeg reden om terug te blijven komen dus!

Ingrediënten voor stamppot rauwe andijvie

    Voor 4 personen

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram andijvie
  • 2 bakjes spekjes
  • 1-2 rookworsten
  • 50 gram boter
  • scheutje melk
  • peper / zout

Bereidingswijze voor deze stamppot

Aardappels schillen, in vieren snijden en in ruime pan in laagje koud water met wat zout aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken.

En de rookworst bij de aardappels in de pan doen.

Ondertussen de spekjes opbakken. Aardappels, andijvie, scheutje melk, klontje boter en een beetje peper samen mixen, vervolgens de spekjes erdoor doen.

Met wat jus serveren.

Eet smakelijk!

Tip: met elk winters stukje vlees is dit lekker, bijvoorbeeld een goede gehaktbal, blinde vink of worst (dan maak je natuurlijk zelf de jus)