Pesto-Fusilli met Hertenvlees

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: ,

In samenwerking met Wildplaza.com presenteren wij elke dag in december een verrassend recept met wild. Dit is het vijftiende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor pesto-fusilli met hertenvlees

Voor 4 personen
- 400 g hertenvlees uit de bout (vraag de poelier)
- zout, peper
- paprikapoeder (zoet)
- eekhoorntjesbroodpoeder
- 5 el olijfolie
- 400 g fusilli

Ingrediënten voor de Pesto-roomsaus:
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 4 tomaten
- 250 g gemengde paddestoelen
- 1 el pesto
- 300 g room
- 1 el basilicumblaadjes

Benodigd keukengerei

Braadpan, pan

Bereidingswijze pesto-fusilli met hertenvlees

Hertenvlees in 2-3 cm grote stukken snijden. Met zout, peper, paprika- en een beetje eekhoorntjesbroodpoeder kruiden. Sjalotten en knoflook schillen, klein snijden. Het vel van de tomaten doen, de pitjes er uit halen en in blokjes snijden. De paddenstoelen schoonmaken en in schijven snijden. Fusilli al dente koken.

Olie in een grote pan op hoog vuur verhitten. Stukken vlees daarin bakken tot ze van buiten gebruind zijn maar van binnen nog zachtroze. Vlees uit de pan nemen en warm houden.

Sjalotten, knoflook en paddestoelen in het braadvet aanbraden. Pesto en room onder roeren. Alles zachtjes tot een romige saus laten koken. Basilicumblaadjes in streepjes snijden, met de tomatenblokjes onder de saus roeren.

De fusilli afgieten en kort laten uitdruppen. Hertenvlees en fusilli in de pan doen, kort verhitten, op smaak brengen en meteen serveren.

© Deer Industry New Zealand