Pasta met pompoen, kaneel en knoflook

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Vegetarisch • belangrijkste ingrediënten: , , ,

De winter van 2013 – 2014 zal waarschijnlijk de boeken ingaan als de meest waardeloze winter van d afgelopen eeuw. De enige sneeuw die we tot nu toe hebben gezien is de sneeuw van de Olympische Winterspelen op televisie. Daarom een winterkost recept dat je ook goed kunt eten als het niet zo koud is. Dit is een licht-verteerbaar, makkelijk en lekker recept met pompoen. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor dit pastagerecht met pompoen

Voor 4 personen
- 1 pompoen
- 1 bakje / zakje pijnboompitjes
- pasta naar eigen inzicht (wij vinden verse het lekkerst)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- kaneel
- parmezaanse (of andere) kaas
- olijfolie

Benodigd keukengerei

kookpan, wokpan, knoflookpers

Bereidingswijze voor dit heerlijke gerecht

Zet een pan water op en rooster ondertussen de pijnboompitjes in de wokpan. Als ze klaar zijn mag je ze op een schoteltje leggen voor later.

Was de pompoen goed. Snijd de pompoen in twee stukken en verwijder de pitten met een lepen. Snijd vervolgens de pompoen in blokjes. De schil mag je laten zitten, verwijder wel slechte plekken.

Kook de blokjes in 5 tot 10 minuten beetgaar, let op: zeker niet te gaar. Snipper ondertussen de ui en schil de knoflooktenen.

Spoel de blokjes af onder de koude kraan (hierdoor stopt het garingsproces).

Brengt weer water aan de kook en zet de pasta op. Ondertussen doe je in de wokpan een flinke scheut olijfolie en daarin doe je de ui. Na twee minnuten (op hoog voor) voeg je de pompoenblokjes en de knoflook toe. Hussel alles lekker door elkaar en laat de smaken bij elkaar komen. Strooi dan kaneel over het pompoenmengsel, voeg de geroosterde pijnboompitjes toe en meng de pompoen met de (afgegoten en afgespoelde pasta).

Op het bord kun je nog een scheut (goede!) olijfolie over de pasta gieten en garneren met de parmezaanse kaas. Lekker met een salade van rucola.

Eet smakelijk!