Parelhoen met Champignons

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht • belangrijkste ingrediënten: ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het derde recept uit de reeks.

Ingrediënten voor parelhoen met champignons

Voor 4 personen
- parelhoen
- 50 gram bacon of katenspek in reepjes
- Kipkruiden of kalkoenkruiden
- 50 gram boter
- 200 gram champignons of shiitake paddestoelen
- 1 theelepel tijm of oregano
- 1 dl witte wijn of sherry
- 1 dl slagroom
- Allesbinder

Benodigd keukengerei

Braadpan

Bereidingswijze voor parelhoen met champignons

Trek het borstvel iets terug, verdeel de bacon over het borstgedeelte en leg het vel terug. Bestrooi binnen- en buitenkant met de kruiden. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad het parelhoen 60-70 minuten. Voeg zonodig vocht toe en keer het parelhoen regelmatig. Neem het parelhoen uit de pan en houd deze warm. Voeg de champignons in plakjes, de tijm en de wijn toe en verwarm dit ± 10 minuten. Voeg de room toe en bind het vocht met allesbinder tot een saus. Snijd het parelhoen in vieren en verwarm de delen nog 10 minuten in de saus.