Ouderwets lekker: winterse snert

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Soep, Voorgerecht • belangrijkste ingrediënten: , , , ,

Een traditioneel recept voor op een winterse dag. Na een wandeling door het bos, na het schaatsen, of gewoon lekker binnen; een winterse snert smaakt altijd! Dit is een traditioneel recept, die zijn immers het lekkerst. De snert kan gegeten worden als voorgerecht of als hoofdgerecht.

Ingrediënten voor deze heerlijke snert

  • 2 pakken split erwten
  • 500 gram varkenslappen
  • 500 gram wortel, prei, knolselderij
  • 3 bouillonblokjes
  • 2 rookworsten
  • doosje spekjes
  • peper / zout

Bereidingswijze van deze soep

We beginnen met in een grote soeppan de erwten koken, in bouillon, volgens de verpakking (kan lang duren). Weken is niet noodzakelijk, gewoon koken. Vervolgens gaan we de varkenslappen in blokjes snijden en mee gaar laten koken.

De spekjes uitbakken in aparte pan. Groenten wassen, in stukjes hakken en ook even meebakken. Dit toevoegen aan erwten zodra die gaar zijn. Dit nog een half uur laten koken.

Worst snijden en toevoegen.

Simpel, eerlijk en smakelijk.

Lekker met roggebrood met spek en stroop.