Op en top winters: stoofperen

Print recept Print recept
categorie: Bijgerecht, Nagerecht • belangrijkste ingrediënten: , , ,

Misschien wel het meest winterse recept (of is dat snert?) is voor stoofperen. Wederom zo’n recept waarbij je lekker kunt variëren. Bijvoorbeeld door te wisselen met de wijn en/of port. Lekker als dessert, maar ook heerlijk als bijgerecht!

Ingrediënten voor dit top recept

  • 1 kilo stoofperen
  • 2 stokjes kaneel
  • 200 – 300 gram suiker (even proeven wat je lekker vindt)
  • 100 – 300 ml wijn / port

Bereidingswijze van de stoofperen

Schil de peren en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen.

Alle ingrediënten toevoegen en aanvullen met water zodat de peren net onder staan.

Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ongeveer 2 uur stoven.

Eet smakelijk!

Je kunt het sap nog inkoken tot een siroop en dat gebruiken bij het dessert. Lekker over ijs!