Noten-Chocolade-Taart

Print recept Print recept
categorie: Nagerecht • belangrijkste ingrediënten: ,

Nogmaals een lekker zoet recept met chocolade en noten. Wel iets moeilijker dan brownies, maar het proberen waard. Wij voorspellen louter positieve reacties! Door de walnoten krijgt de taart een heerlijke winterse twist. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor de taart

    Voor 4 personen

  • 200 gram boter
  • 200 gr suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bakmeel
  • Snufje zout
  • Zakje vanillesuiker
  • 75 gram pure gemalen chocolade
  • 75 gram gemalen walnoten
  • Garnering:

  • 75 gram pure chocolade
  • 25 gram roomboter
  • Klein scheutje slagroom of andere room
  • Scheutje melk

Benodigd keukengerei

  • oven
  • springvorm ø 26 cm
  • zeef
  • spatel

Bereidingswijze voor deze heerlijke taart

Klop met mixer boter, suiker en snufje zout tot romige massa. Voeg een voor een de eieren toe en klop alles goed door.

Voeg in porties het (liefst via een zeef) bakmeel toe roeren met houten lepel. Als laatste de chocolade en walnoten toevoegen en alles goed doorroeren.

Doe nu het beslag in een beboterde springvorm doen. De bovenkant een beetje gladstrijken en 60 minuten bij 150 graden bakken

Met een satéprikker controleren of de taart gaar is. Uit vorm halen en laten afkoelen

Garnering:
In klein steelpannetje alle ingrediënten doen en op een klein vuurtje tot een gladde glanzende massa roeren. Het moet dik vloeibaar zijn. Eventueel chocolade of melk toevoegen om het dikker of dunner te maken..

Vervolgens de taart helemaal hiermee bestrijken eventueel garneren met halve walnoten. Laten afkoelen

De taart is het lekkerste als hij een dag gestaan heeft.