Mexicaanse ovenschotel met veel groenten

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Ovenschotel, Vegetarisch • belangrijkste ingrediënten: , , , , ,

We hebben de hoop op een winter opgegeven. Volgens het KNMI was dit de zachtste winter in 300 jaar. Onze hoop is dat de volgende winter dubbel zo koud en guur wordt en dat we dan bergen sneeuw en decimeters ijs krijgen. Maar dit seizoen is het uit met de winterpret. Daarom een recept dat elk seizoen kan; lekker en makkelijk. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor deze Mexicaanse ovenschotel

Voor 4 personen
- 1 rode ui
- 1 rode peper (mag ook weggelaten worden)
- 3 kleuren paprika’s
- 3-5 tomaten
- blikje mais
- kidneybonen blik
- teentje knoflook
- tortillachips
- creme fraiche
- geraspte kaas
- gehakt, maar het kan ook prima zonder
- olijfolie

Benodigd keukengerei

wokpan, ovenschaal, vergiet

Bereidingswijze voor dit heerlijke Mexicaanse ovengerecht

Als je het niet vegetarisch wilt houden begin dan met het gehakt rul te bakken.

Snijd alle groentes in stukjes en bak alles mee. Eerst de harde groentes (knoflook, ui, peper) en dan steeds zachter (paprika, tomaat). Doe de mais in een vergiet en spoel de mais af en voeg ook toe. De kidneybonen kun je ook afspoelen, maar dat hoeft niet (als je de saus lekker vindt, laat je die gewoon erbij).

Alles omroeren en in een overschaal uitstorten (of twee ovenschalen als je een portie in het voren maakt).

Op het mengsel de chips leggen, daarover wat klontjes creme fraiche en vervolgens de kaas. Nog even 10 minuutjes onder de gril alles lekker bruin laten worden.

Eet smakelijk!