Mascarpone Toetje met Speculaas

Print recept Print recept
categorie: Nagerecht • belangrijkste ingrediënten: , , ,

Wederom kregen we een heerlijk recept ingestuurd van Fien. Dank daarvoor, je bent een echte Winterkost topkok! Er staan nog wat weinig toetjes op de site, daarom deze erbij. De onze staat nu lekker in de koelkast, het is het lekkerst als je dit toetjes 24 uur van tevoren maakt. Morgen gaan we heerlijk smullen, u ook?

Ingrediënten voor dit toetje met speculaas

    Voor 4 personen

  • 250 gram kwark
  • 250 gram mascarporne
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 bakjes frambozen uit de vriezer
  • speculaas

Benodigd keukengerei

  • Glazen schaal
  • Mixer

Bereidingswijze voor lekkere winterse toetje

Meng de kwark en de mascarporne. Klop in een andere kom de slagroom met suiker en vanillesuiker. Meng de slagroom met het kwarkmengsel.

Bouw dit in de schaal met:
- laagje kwark (onderin)
- speculaas
- frambozen
- kwark
- speculaas (bovenop)

Laat dit dan lekker een nacht opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!

Dranktip: uitermate lekker met een PX (Sherry)