Kwartels in Rode Wijnsaus

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht, Kerst recept • belangrijkste ingrediënten: ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het zevende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor kwartels met rode wijnsaus

Voor 4 personen
- 4 tot 8 kwartels
- Zout en peper
- 50 gram boter
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 35 gram bloem
- 3 dl rode wijn
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 dl slagroom
- allesbinder

Benodigd keukengerei

Braadpan

Bereidingswijze kwartels met rode wijnsaus

Bestrooi de kwartels met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kwartels rondom bruin. Neem ze uit de pan en houd de kwartels warm. Fruit de gehakte ui met de kleingesneden knoflook in de bakboter en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar. Giet de wijn, scheutje voor scheutje in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Leg de kwartels terug en stoof het geheel gedurende 30 minuten. Voeg de kappertjes en de room al roerende toe. Bind met allesbinder en verwarm het gerecht nog 5 minuten.