Konijn op Grootmoeders Wijze

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Kerst recept, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: , , , , ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het tiende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor konijn op grootmoeders wijze

Voor 4 personen
- 1 groot wild konijn
- 2 kleingesneden uien
- 1 tl suiker
- 4 kruidnagelen
- stukje pijpkaneel of 2 tl kaneel
- 1 tl nootmuskaat
- 4 el citroensap of wijnazijn
- 1½ dl rode wijn
- 100 g gewelde rozijnen
- 3 el bloem
- 75 g boter of margarine
- zout en peper

Benodigd keukengerei

Stoofpan

Bereidingswijze konijn op grootmoeders wijze

Snijd het konijn in delen of vraag de poelier om dit te doen. Bestrooi deze met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Voeg de gehakte uien en de overige ingrediënten, behalve de rozijnen en de bloem, toe. Sluit de pan en stoof dit gedurende ± 70 minuten. Laat de bloem lichtbruin worden in een droge pan en voeg al roerende 2 el water of rode wijn toe. Bind het stoofvocht met de bloem en voeg de rozijnen toe. Maak de saus op smaak af met zout en peper.