Konijn met Bier

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Kerst recept, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: , , ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het zesde recept uit de reeks.

Ingrediënten voor konijn met bier

Voor 4 personen
- 1 wild konijn
- ½ liter bier
- 4 uien
- 250 g champignons
- 4 laurierblaadjes of laurierpoeder
- 1 takje verse tijm of 2 tl gedroogde tijm
- 1 dl slagroom
- 4 el bloem
- 75 g boter of margarine
- zout en peper

Benodigd keukengerei

Braadpan

Bereidingswijze konijn met bier

Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen. Wentel de konijndelen in een mengsel van de bloem, zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Neem de delen uit de pan en houd ze warm. Fruit de kleingesneden uien in de bakboter en voeg de tijm en de laurier toe. Leg daarop de konijndelen en giet het bier in de pan. Sluit de pan en laat het geheel ± 40 minuten sudderen. Voeg dan de verkleinde champignons toe en laat het vocht (zonder deksel) inkoken, gedurende ± 10 minuten. Voeg de room al roerende toe en verwarm dit nog ± 5 minuten. Maak de konijnschotel op smaak af met zout en peper.