Kippenpoten in Rode Saus

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht • belangrijkste ingrediënten: , , ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het zeventiende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor kippenpoten in rodewijnsaus

Voor 4 personen
- 4 kippenpoten (zonder rugstuk)
- Zout en peper
- 40 g boter
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 dl hot ketchup
- 2 el suiker
- 3 el azijn of citroensap
- 1 tl Worcestershiresauce

Benodigd keukengerei

Hapjespan of stoofpan

Bereidingswijze kippenpoten in rodewijnsaus

Bestrooi de kippenpoten met zout en peper. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de gehakte uien en de overige ingrediënten toe, sluit de pan en stoof het geheel ± 50 minuten.