Kippenbout met Wortel en een Takje Groen

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht • belangrijkste ingrediënten: , , , ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het zestiende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor kippenbout met wortel en een takje groen

Voor 4 personen
- 4 grote kippenbouten (poten met rugstuk)
- 1 worteltje
- takjes peterselie
- 2 tl kipkruiden
- 8 lange repen katenspek
- 20 g boter of margarine
- 1 el olie
- 1 dl rode wijn of bouillon
- 1¼ dl slagroom of crème fraîche
- fijngeknipte peterselie

Benodigd keukengerei

Braadpan, aluminiumfolie of oven

Bereidingswijze kippenbout met wortel en een takje groen

Trek het kippenvel aan één zijde voorzichtig los. Verdeel de wortel in plakjes en takjes groen over het vlees en leg het vel terug. Bestrooi de kip met de kruiden en wikkel de bout in het spek. Verwarm de boter met de olie in de pan en bak hierin de kip rondom bruin. Plaats een deksel schuin en braad het geheel gedurende ± 50 minuten, afhankelijk van de grootte. Voeg na 20 minuten de wijn toe. Neem de kip na de braadtijd uit de pan en houd ze warm (oven of aluminiumfolie). Roer de room in de pan, kook dit even in en voeg de peterselie toe. Heerlijk met gekookte worteltjes, aardappelen of couscous en een droge witte wijn uit Portugal.