Kipcarbonades met Paksoi

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht • belangrijkste ingrediënten: , , , ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het vijftiende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor kipcarbonades met paksoi

Voor 4 personen
- 4 kipkarbonades
- Zout en peper
- 30 g boter
- 1 el olie
- 2 uien
- 600 g paksoi
- 2 tl sambal oelek
- 2 el ketjap benteng manis
- 3 el maïzena
- 2 el sherry

Benodigd keukengerei

Hapjespan

Bereidingswijze kipcarbonades met paksoi

Bestrooi de kip met zout en peper. Verwarm de boter met de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de gehakte uien toe en verwarm dit ± 25 minuten. Neem de kip uit de pan en houd deze warm. Voeg de paksoi in reepjes, de sambal en de ketjap toe en roerbak dit gedurende ± 8 minuten. Roer de maïzena los met de sherry en bind hiermee het stoofvocht. Verwarm de kip nog even in de pan en maak het gerecht op smaak af met zout en peper.