Kip in Witte Wijn met Sinaasappelsaus

Print recept Print recept
categorie: Eenpansgerecht, Gevogelte, Hoofdgerecht • belangrijkste ingrediënten: , , ,

En ook Fien stuurde ons weer een heerlijk recept. Prima voor de overgang naar de lente. Als u met kip aan de slag gaat, kijk dan eens of u scharrelkip kunt kopen. Dit is vele malen lekkerder dan de standaard kip uit de supermarkt. Een goede tip voor kip: koop kip op de markt. Daar is echte scharrelkip dezelfde prijs als ‘slechte’ kip uit de supermarkt. En als je het eenmaal gewend bent wil je nooit meer anders. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor dit kipgerecht met witte wijn

Voor 4 personen
- 500 gram kipfilet
- 1 sinaasappel (liefst biologisch)
- 50 gram boter
- 5-6 sjalotjes
- 1 bakje kastanjechampignons of paddenstoelenmix
- kerrie, peper, zout
- witte wijn (halve fles)
- 1 bekertje creme fraiche
- ei
- bladselderij

Benodigd keukengerei

scherp mes, 2 snijplankjes, zesteur (indien je hebt), wokpan, stoofpan

Bereidingswijze voor dit lekkere kipgerecht

Betrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in een klont boter + olijfolie in de stoofpan. Snijd ondertussen de sjalotjes fijn. Rasp ondertussen met de zesteur wat slietjes van de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit (met een vork of pers). Vang het vocht op.

Als de kipfilets mooi bruin zijn voeg dan een halve fles wijn toe.

Snijd de champignons of paddenstoelen in plakjes en bak deze in de wokpan met boter. Voeg een flinke theelepel kerrie toe. Doe dan ook het sinaasappelsap bij de champignons.

Als dit kookt doe dan de creme fraiche, een eidooier en wat sap uit de stoofpan bij het champignonmengsel.

Doe dan de inhoud van de wokpan (champignons) bij de kip tot het 1 geheel is. Roer fijngesneden bladselderij door het mengsel.

Garneren met de zest van de sinaasappel.

Lekker met een gepofte aardappel of pasta. Eet smakelijk!