Kalkoenfricandeau met Garnalen

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht • belangrijkste ingrediënten: , , ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het achtste recept uit de reeks.

Ingrediënten voor kalkoenfricandeau met garnalen

Voor 4 personen
- 800 g kalkoenfricandeau
- 200 g gepelde garnalen
- 75 g bacon in plakjes
- 3 el bloem
- 2,5 dl kippenbouillon
- kervel
- 75 g boter
- zout en peper

Benodigd keukengerei

Braadpan

Bereidingswijze kalkoenfricandeau met garnalen

Bereiding kalkoenfricandeau
Bestrooi de fricandeau met peper en zout en omwikkel het vlees met de plakjes bacon. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de fricandeau gedurende + 30 minuten. Neem de fricandeau uit de pan en houd deze warm. Voeg de bouillon met de kervel toe aan de bakboter. Bind het geheel met de aangemengde bloem en maak de saus op smaak af met zout en peper. Voeg de garnalen toe en verwarm het geheel.