Kalkoen in Italiaanse Saus

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht • belangrijkste ingrediënten: ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het vijfde recept uit de reeks.

Ingrediënten voor kalkoen in Italiaanse saus

Voor 4 personen
- 500 g vlees van kalkoendijen in stukjes
- Zout en peper
- 3 el olijfolie
- 3 lente uien of 1 ui
- 2 teentjes knoflook of sap
- 2 vleestomaten
- 1 stengel bleekselderij
- 1 aubergine
- 1 dl Italiaanse rode wijn
- ½ el Italiaanse keukenkruiden
- Allesbinder
- 4 el Mascarpone
- Selderij

Benodigd keukengerei

Stoofpan

Bereidingswijze kalkoen in Italiaanse saus

Bestrooi het kalkoenvlees met zout en peper. Verwarm de olie in de pan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Voeg de gehakte uien, de knoflook, de tomaten in parten, de bleekselderij in stukjes, de aubergine in blokjes, de wijn en de kruiden toe en sluit de pan. Stoof dit een uur. Voeg de laatste 10 minuten de kaas toe en maak het gerecht op smaak af met zout en peper. Garneer met de fijngeknipte selderij. Heerlijk met gekookte pasta, salade en Italiaanse wijn.