Fond

Geheim Recept voor Wildsaus

categorie: Bijgerecht, Wild Gerecht • belangrijkste ingredienten: , , , , • dit recept is 19.725 x bekeken

Een wilde saus dit maal. Er zijn veel recepten voor wildsaus. Vaak zijn deze sauzen tamelijk fruitig en specifiek voor gevogelte of juist erg zoet (gezoete cranberry saus) voor bij everzwijn.

Dit winterkost recept kunnen we gerust een ‘goed-bewaard-geheim’ noemen. De saus is in 1897 voor het eerst gemaakt door de befaamde Engelse jachtopzichter, en latere keukenheld van Wales; Sir. L. (Lyle) O.V. Ewild. Pas in 1982 is de saus verder geperfectioneerd door chef kok Berend von Schietszowich van restaurant ‘im Schwartzen Bock’ nabij Frankfurt. Hoe Berend precies aan het recept van Lyle is gekomen verteld de legende niet. Hoe wij aan het recept van Berend zijn gekomen verteld het recept ook niet..

Kunt u niet meer wachten om met dit winterkost-recept aan de slag te gaan? Mooi, dan beginnen we met:
Lees het hele recept »