Hertenrug op Rucalasalade

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Kerst recept, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: , , ,

In samenwerking met Wildplaza.com presenteren wij elke dag in december een verrassend recept met wild. Dit is het zestiende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor hertenrug op rucalasalade

Voor 4 personen
- 1 Nieuw-Zeelandse hertenrugfilet (ca. 600 g) of hertenvlees uit de bout
- zout, peper
- garam masala
- 2 el olijfolie
- 2 sjalotten
- 2 el rodewijnazijn
- 100 ml rode wijn
- 50 g walnoten
- 1 el middelscherpe mosterd
- 6 el hazelnoot- of walnootolie
- 1 rode biet
- 100 g selderijknol
- 2 bosjes rucola sla
- 1 bosje bieslook

Benodigd keukengerei

Anti-aanbakpan, pan, eventueel een frituurpan (zie serveertip)

Bereidingswijze hertenrug op rucalasalade

De hertenrugfilet halveren en met zout, peper en garam masala kruiden. Olijfolie in een antikleefpan verhitten, de hertenrugfilet bij middelmatige hitte 10-12 minuten bakken. Het vlees uit de pan nemen en op een bord laten rusten.

Sjalotten schillen, in kleine blokjes snijden en met azijn en rode wijn 10 minuten inkoken. Walnoten in een pan zonder vet roosteren tot ze beginnen geuren. De noten grof hakken. Met een garde de rode wijn, mosterd, notenolie en de helft van de walnoten tot een romige vinaigrette roeren en met zout en peper kruiden.
Rode biet en selderij schillen en in dunne repen snijden, bijvoorbeeld met een groenteschaaf. Rucola en bieslook wassen en droog schudden. Bieslook in fijne rondjes snijden.

Serveertip
Hertenrug in dunne schijven snijden en met rode biet, selderij en rucola mengen. Met walnootvinaigrette marineren en met bieslook, walnoten en knapperige peterseliewortels garneren.

Frituur 1 peterseliewortel in dunne plakjes en voeg dit toe: peterseliewortel schillen en met een dunschiller dunne repen afschillen. Plantaardige olie in een pan verhitten. Peterseliewortelrepen 2-3 minuten frituren en op keukenpapier laten afdruppen.