Hertenfilet met peperkorst

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Kerst recept, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: ,

In samenwerking met Wildplaza.com presenteren wij elke dag in december een verrassend recept met wild. Dit is het dertiende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor hertenfilet met peperkorst

Voor 4 personen
- 1 (Nieuw-Zeelandse) hertenfilet van circa 800 g of medaillons uit de bout
- 2 el vers gemalen peper
- 1 el vers gemalen zout
- 1 el olie
- 1 zoete aardappel om te garneren
- verse groene sla
- 1 sinaasappel
- 1 doosje aalbessen (of frambozen of blauwe bessen)
- 1 el rodewijnazijn
- 1 tl dijonmosterd
- 4 el walnoot- of hazelnootolie
- zout en peper

Benodigd keukengerei

Braadpan, oven, pan, scherp mes

Bereidingswijze hertenfilet met peperkorst

Het vlees met olie bestrijken en royaal bestrooien met peper en zout. Daarna langs alle kanten op hoog vuur circa 3 tot 4 minuten bakken en dan nog circa 15 minuten in de voorverwarmde oven bij 100°C verder laten garen. Als u medaillons gebruikt die dan op hoog vuur op iedere kant 2 minuten aanbraden en dan 5 minuten in de voorverwarmde oven bij circa 100°C laten garen.

De zoete aardappel koken, van de pel ontdoen en in kleine stukjes snijden. Daarna in de pan op hoog vuur kort aanbraden.
Voor de vinaigrette een sinaasappel schillen en met een scherp mes fileren. Het sap opvangen en met de rodewijnazijn, de dijonmosterd en de walnoten- of hazelnootolie mengen. Voor het serveren de sinaasappelpartjes en aalbessen er onder mengen. Naar smaak peper en zout strooien.
Serveertip

De hertenfilet in schijven snijden en met de blokjes zoete aardappel en verse, groene sla serveren. De vinaigrette met sinaasappels en aalbessen rondt het gerecht af.

© Deer Industry New Zealand