Hertenbiefstuk met Bospaddestoelen

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Kerst recept, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het achttiende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor hertenbiefstuk met bospaddestoelen

Voor 4 personen
- 4 hertenbiefstukjes
- 2 el olie
- 1 rode ui of 4 sjalotten
- 250 g bospaddestoelen
- 2 tl escargotkruiden
- 30 g boter of margarine
- Zout en peper
- 2 dl slagroom
- gepelde walnoten

Benodigd keukengerei

Sauspan, koekenpan, aluminiumfolie

Bereidingswijze hertenbiefstuk met bospaddestoelen

Neem de biefstuk 10 minuten vóór de bereiding uit de koelkast. Verwarm 1 el olie in de sauspan en roerbak hierin de gehakte uien. Voeg de eventueel in plakjes gesneden paddestoelen en de kruiden toe en verwarm dit 5 minuten. Verwarm de boter met de overige olie in de koekenpan. Bak hierin de biefstuk aan beide zijden mooi bruin. Bestrooi tijdens het bakken met zout en grofgemalen peper. Reken ± 4 minuten baktijd per kant. Neem de biefstuk uit de pan en houd deze warm (b.v. aluminiumfolie). Giet de room in de pan en laat dit al roerende uitbruisen en inkoken. Voeg dan de paddestoelen toe. Serveer de biefstuk met de paddestoelen en garneer met de noten. Heerlijk met gekookte spruitjes, gebakken aardappelkroketjes, stoofpeertjes en rode Châteauneuf-du-Pape wijn.