Haas op Franse Wijze

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Kerst recept, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: , , , , , ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het 24ste recept uit de reeks.

Ingrediënten voor haas op Franse wijze

Voor 4 personen
- 1 gelardeerde haas (met spekreepjes)
- 3 dl rode wijn
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 winterwortel
- selderie
- peterselie
- bieslook
- kervel
- 2 bekertjes crème fraîche
- 2 el verse peperkorrels
- 100 g boter of margarine
- suiker
- wildkruiden
- peper

Benodigd keukengerei

Wildpan of braadpan

Bereidingswijze haas op Franse wijze

Bestrooi de haas met wildkruiden. Verwarm de boter in een wildpan en bak hierin de haas rondom bruin. Voeg de wijn, de gehakte uien, selderij, de kleingesneden knoflook, de wortel in blokjes, de geknipte tuinkruiden, de peperkorrels toe en sluit de pan. Stoof totdat de haas gaar is. Haal de haas uit de pan en houd warm. Voeg de crème fraîche en suiker toe aan het braadvocht en roer de saus door. Eventueel de groentes door de saus pureren. Eet smakelijk!