Haas in Rode Wijnsaus

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Kerst recept, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: , ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het 23ste recept uit de reeks.

Ingrediënten voor haas in rodewijnsaus

Voor 4 personen
- 1 haas met bloed (poelier)
- 200 g katenspek in dobbelsteentjes
- 30 g bloem
- 3 dl rode wijn
- 2 tl tijm
- 2 tl basilicum
- wildkruiden
- maïzena
- zout en peper

Benodigd keukengerei

Ovenschaal of braadslede, oven

Bereidingswijze haas in rodewijnsaus

Vraag de poelier de haas in stukken te snijden en bestrooi de delen met wildkruiden. Bak het spek uit in een ovenschaal of braadslede en bak hierin de haas rondom bruin. Bestrooi het geheel met de bloem en voeg de wijn, de tijm en de basilicum toe. Plaats de slede in een voorverwarmde oven (175º C), gedurende ± 140 minuten. Keer de haas regelmatig en bedruip met het braadvocht. Neem de haas uit de slede, voeg het bloed al roerende toe en kook dit even goed door. Bind eventueel bij met aangemengde maïzena en maak de saus op smaak met zout en peper.