Groentenrisotto met Hertenfilet

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Kerst recept, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: ,

In samenwerking met Wildplaza.com presenteren wij elke dag in december een verrassend recept met wild. Dit is het veertiende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor groentenrisotto met hertenfilet

Voor 4 personen
- 500 g hertenbout
- 2-3 teentjes knoflook
- 200 g wortels
- 200 g peterseliewortel
- 2 lente-uitjes
- ½ bos kervel
- 1 l bouillon
- 50 g pure (couverture) chocolade
- ½ tl gemalen koriander
- 100 ml port
- ½ tl gemalen kardemom
- 200 ml wildfond (of bouillon)
- zout, peper
- 2 el koude boter
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 300 g risottorijst (rijst met ronde korrel)
- 2 el olie

Benodigd keukengerei

Grote pan, koekenpan, juspannetje voor de saus

Bereidingswijze groentenrisotto met hertenfilet

Voorbereiding
Knoflook, wortels en peterseliewortels schillen en in kleine blokjes snijden. Lente-uitjes wassen, drogen, verwelkte blaadjes verwijderen. De uien in fijne ringen snijden. Kervel wassen en laten afdruppen, dikke stelen verwijderen, de blaadjes grof hakken. Het hertenvlees in stukjes ter grootte van een walnoot snijden. Bouillon in een pan opkoken en warm houden.

Saus voor de hertenfilet
De chocolade raspen. Koriander en kardemom in een kleine pan op laag vuur roosteren tot ze geuren. Kruiden met wildfond en port begieten en tot op een vierde van de oorspronkelijke hoeveelheid reduceren, de chocolade erbij doen, terzijde zetten.

Risotto maken
Wortelgroenten met 1 el olie 2 minuten stoven, de rijst bijvoegen en terwijl je roert 2 minuten roosteren. Een derde van de bouillon bijgieten, op klein vuur koken. De hete bouillon beetje bij beetje bij de risotto gieten, daarbij altijd weer omroeren. Na 20 minuten de risotto van het vuur nemen. 2 el boter in kleine vlokjes met lente-uitjes, kervel en Parmezaanse kaas onder de risotto roeren en met zout en peper op smaak brengen.

Hertenvlees bereiden
De rest van de olie in een anti aanbakpan verhitten, blokjes hertenvlees aan alle kanten 3 minuten op hoog vuur bakken. Met kruidensaus blussen, op groot vuur glaceren. De risotto met geglaceerde stukjes hertenvlees garneren.

© Deer Industry New Zealand