Gevulde Parelhoen

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht • belangrijkste ingrediënten: ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het tweede recept uit de reeks.

Ingrediënten voor gevulde parelhoen

Voor 4 personen
- parelhoen
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram boter
- 1 grote prei
- 1 theelepel marjolein
- 150 g gekookte kippenlevers
- 2 sneetjes oud brood
- Zout en peper
- paprikapoeder

Benodigd keukengerei

Braadpan, cocktailprikkers

Bereidingswijze voor gevulde parelhoen

Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de prei in ringen met de marjolein. Voeg de kleingesneden kippenlevers, het brood in stukjes, zout en peper naar smaak toe en meng dit. Vul hiermee het parelhoen en steek de buikholte dicht met de prikkers. Bestrooi de buitenkant met zout, peper en paprikapoeder. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het parelhoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende 75 minuten. Voeg zonodig een scheutje water of tomatensap toe en keer het parelhoen regelmatig. Maak jus door water aan het bakvet toe te voegen en roer de aanbaksels los.