Gevuld Gehakt van Ganzenborst

Print recept Print recept
categorie: Eenpansgerecht, Gevogelte, Hoofdgerecht, Kerst recept • belangrijkste ingrediënten: , , , ,

In samenwerking met Wildplaza.com presenteren wij elke dag in december een verrassend recept met wild. Dit is het zevende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor gevuld gehakt van ganzenborst

Voor 4 personen
- gehakt van ganzenborst
- 4 el paneermeel
- 1 kleine ui (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (uit de knijper)
- 1 ei
- peper, zout
- nootmuskaat (snufje)
- ½ tl kerrie
- bloem
- 4 el olijfolie
- 4 hardgekookte eieren (gepeld)
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 stengel bleekselderij (in dunne schijfjes)
- 1 blaadje laurier
- 1 blikje kikkererwten (pois chiches)
- 8 verse pruimen (ontveld, ontpit)
- 2 el vloeibare honing
- 2 dl droge witte wijn
- 4 plakjes verse geitenkaas

Benodigd keukengerei

braadpan

Bereidingswijze gevuld gehakt van ganzenborst

Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Pel ze. Maak het gehakt aan met de paneermeel, ui, knoflook, peper, zout, nootmuskaat en kerriepoeder. Verdeel het gehakt in vier porties en rol ze uit tot vier plakken.
Leg in het midden van elke plak een hardgekookt ei en vouw het gehakt er als een pakketje omheen. Goed samendrukken, zodat ze tijdens het bakken niet openspringen. Rol de pakketjes door de bloem. Verhit de olie in een braadpan en bak er de gehaktballen rondom in aan. Haal ze uit de pan en hou ze apart. Doe de witte wijn, tomatenpuree, bleekselderij en het laurierblaadje in de pan en laat het sausje al roerend een paar minuten pruttelen. Voeg de kikkererwten toe en laat ze goed doorwarmen.

Voeg de gehaktballen toe en laat alles een minuut of tien garen. Doe er op het laatst de in stukken gesneden pruimen bij. Serveer het gehakt met een plakje geitenkaas erop en een scheutje honing erover. Schenk de saus rondom. Blijft er wat over, dan kunnen de ballen de volgende dag, afgekoeld en in plakjes gesneden, als voorafje worden geserveerd, met een scheutje saus erover.

© Jaap Vissering