Gemarineerde Kipcarbonades

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht • belangrijkste ingrediënten: , , , ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het dertiende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor gemarineerde kipcarbonades

Voor 4 personen
- 4 kipkarbonades
- 1½ dl ketjap benteng manis
- 1 tl sambal oelek
- 1 teentje knoflook
- 1 el bruine basterdsuiker
- ½ el citroensap
- 1 el peper
- 2 el olie
- 1 potje atjar tjampoer
- 4 el geraspte kokos

Benodigd keukengerei

Wok

Bereidingswijze gemarineerde kipcarbonades

Meng de ketjap, de sambal, de uitgeperste knoflook, de suiker, het citroensap en de peper. Marineer de kip hierin en in de koelkast, onder af en toe keren, gedurende ± 8 uur. Laat de kip uitlekken en verhit de olie in een wok. Bak hierin de kip rondom bruin, gedurende ± 20 minuten. Voeg dan de uitgelekte atjar toe en verwarm dit nog 10 minuten. Laat het vocht inkoken en bestrooi het geheel met de kokos.