Gemarineerd Konijn met Seizoensgroenten

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Kerst recept, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: , , ,

In samenwerking met Wildplaza.com presenteren wij elke dag in december een verrassend recept met wild. Dit is het achttiende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor gemarineerd konijn met seizoensgroenten

Voor 4 personen
- 4 konijnenbouten
- 1 dl olijfolie
- 150 g wortelen (in cilindervorm gesneden)
- 100 g raapjes (in cilindervorm gesneden)
- 100 g peultjes
- 100 g kleine uitjes
- 100 g broccoliroosjes
- 1 gele courgette (in cilindervorm gesneden)
- 4 dl kalfsfond
- 4 dl witte wijn
- 2 dl room
- allesbinder
- 1 kruidenbosje
- 2 el fijngehakte peterselie
- 2 el salie

Voor de koekjes
- 300 g aardappelen (bintjes)
- 100 g ontpitte zwarte olijven
- 2 eidooiers
- 1 dl olijfolie
- peper, zout
- nootmuskaat

Voor het garnituur
- Takjes tuinkruiden (bijvoorbeeld salie)

Benodigd keukengerei

Pan, royale stoofpan, koekenpan, rasp

Bereidingswijze gemarineerd konijn met seizoensgroenten

Hak de konijnenbouten in twee delen, was ze in koud water en droog ze goed af. Leg het vlees gedurende een nacht in een marinade van de olijfolie, de witte wijn, peper, zout en het kruidenbosje. Giet de marinade af (bewaren) en bak het vlees lichtjes aan. Bevochtig met de bewaarde marinade, 5 dl water en de fond. Voeg ook het kruidenbosje erbij en kruid met peper en zout. Laat gedurende 30 minuten zachtjes koken en verwijder voortdurend bovendrijvend schuim en vet.
Snij de groenten in leuke vormpjes. Bijvoorbeeld cilinders of staafjes van wortel, raapjes en courgette. Doe de wortelen, de raapjes en de uitjes bij het vlees. Laat nog 15 minuten koken en voeg er dan de broccoli, de courgette en de peultjes aan toe. Schep, na nog eens 5 minuten koken, alles uit het kookvocht.
Laat dat kookvocht inkoken tot de helft en bind eventueel met de allesbinder. Voeg er de room en de gehakte groene kruiden bij. Kook ondertussen de geschilde aardappelen en rasp ze. Voeg er de eierdooiers, de olie, peper, zout en muskaatnoot bij. Hak de olijven in kleine stukken, roer ze door de aardappelrasp en bak er koekjes van in olijfolie.

Lepel de groenten op een warm bord en schik er het vlees en de koekjes van aardappelen en olijven op. Lepel de saus erbij en versier met takjes salie.