Gegratineerde Boerenkool

Print recept Print recept
categorie: Bijgerecht • belangrijkste ingrediënten: , , ,

Nogmaals een gerecht met boerenkool omdat boerenkool toch echt wel op-en-top winters is. Ook dit gerecht kregen we ingestuurd, dank hiervoor. Het is deze keer geen stamppot, maar een relatief simpel bijgerecht van boerenkool. Om het extra lekker te maken wordt de schotel gegratineerd met kaas. Smullen dus!

Ingrediënten voor dit lekkere boerenkoolgerecht

    Voor 4 personen

  • 1 grote zak boerenkool
  • 1 ui
  • bekertje creme fraiche
  • 200 gram geraspte kaas
  • tabasco
  • peper en zout

Benodigd keukengerei

  • Ovenschaal
  • Pan

Bereidingswijze voor deze boerenkoolschotel

Kook de boerenkool bijna gaar in een pan met water en wat zout. Laat de kool uitlekken in een vergiet. Snipper de ui.

Verwarm de oven voor op 200 graden

Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens wat creme fraiche toe en warm dit mee. Voeg die boerenkool toe, roer goed door en breng op smaak met peper, zout en wat tabasco.

Doe dit boerenkoolmengsel in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Doe het in de oven totdat de kaas gesmolten is en een mooi korstje heeft gekregen.

Eet smakelijk!