Geflambeerde Eendeborst Filet

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht, Kerst recept • belangrijkste ingrediënten: , ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het negende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor geflambeerde eendeborst filet

Voor 4 personen
- 2 tamme eendenborstfilets
- 4 el cognac
- 4 perziken of abrikozen
- maizena
- 50 g boter of margarine
- zout en peper

Benodigd keukengerei

Braadpan, (oven)schaal

Bereidingswijze geflambeerde eendeborst filet

Bestrooi de tamme eendenfilets met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de tamme eendenfilets aan de beide zijden (2 x 7 minuten). Voeg de ontpitte vruchten in schijfjes op het laatst toe. Neem de filets en de vruchten uit de pan en leg deze op een verwarmde schaal. Bind het vocht met aangemengde maizena, verwarm de cognac in een metalen soeplepel, steek dit aan en giet de brandende cognac over de filets op de schaal.